Saturday, October 2, 2010

merepek kerepek

ha..ni nak membebel..nak marah ..sume ada..kate blog ni suara ati aku..memang la jadi tempat tuk aku citer sume.

semalam ari paling penat. Sampai sakit seluruh badan..Ceramah Ustaz Azhar. Dari jauh aku menuju ke masjid..memang besh ceramah tu. Niat di ati nak dengar ceramah..tp kna tolong kt gerai budak2 ni. tak dapat la aku nak dengar..dk dengar bunyi bising lampu 2 je.

Aku tak paham nape la aku gak yang budak ni panggil tuk tolong jaga gerai..orang yang dk paling DEKAT ni gak la die suruh.. da la aku abes kelas pkul 6 petang tu. Balik bilik, trus tdo...memang tak larat giler. Tapi gi gak la malam tu demi sahabat..

mula-mula, memang la ramai yang ad kt situ..tp makin lama makin takde. Ghaib g mne, aku pun tak taw. Aku balik bilik nk dekat pukul 12tengah malam...dengan penuh longlai dan tidak larat. Aim nk sampai bilik je. Nak tido pun satu hal..nangis sorang-sorang tahan sakit kaki n belakang..sume orang tak taw. Kamu taw??? tak..(aku: sambil tunduk n geleng kepala)

syida sorang je yang taw kot. Tak caye tanye die..huhu. Die coll disaat aku kesakitan..nak suruh aku on9. sowi syida..memang tak larat giler nk g meja n bka laptop. Sungguh!! Tadi plak..ada orang suruh g edar flyers kt pusat sukan..Adoii la. Yang laen mane cayunk? nape orang yang sama?? Esok nak kena gi program street soccer... nak kena lempang ke bukan? lempang2 manje. huhu.



badan ni penat giler tapi ati ni masih memanggil kamu. .
Ari isnin n khamis ad test OKE..satu ape pun tak study lagi..huhu.

3 comments:

~conangirlz~ said...

salam...akhirnye ak jumpe gak belog ko..hhehehehehe...
saba ye na..ak cyunk ko..jgn cdey2..ak x nafi, mmg penat nk menapak balik ke kk4 tu..ak pernah rase..huhuhu
n psl manusia2 y mcm ko kate tu..ak tau sbb ape..sbb ko diamkan aje..ko peg je..tu sbb dorg nek kepala..(tu pndngn ak)..
frenz, ak sentiasa sokong ko dr belakang..chaiyok2 my frenz...
dont giv up k..sume tu adalah pengalaman berharga x kire baik mahupun y buruk..cume klo buruk jdkan pangajran ye...luv u...muahhhhx..:)

Anonymous said...

yana...sdhnye org dgr..maap ek yana..sumenye salah org..

dayang_na said...

conangirlz~ ayyak..ak bru nk nyorok..jumpe gak ak ek..huhu. tanx atik..byk btol ko nasihatkn ak..cayunk ko. hehe..kt cni je la ak mampu berkata-kata..kadang-kadang tak sengaje terlepas marah..huhu. pe pun kita layan dlu..zass~

Cik anonymous~ hihi..xdop gaponyo..mase tu tak berape bt0l. huhu. sowi klu ad terasa..Bila bgun tdo..da lupe da..trus jadi ok. Asam garam kehidupan la katakan.. =)