Tuesday, May 24, 2011

Misi dapat diselesaikan dengan jayanya

selesai sudah misi yg dah lama aku nak laksanakan..misi yg terpendam sebelum final exam hari tu lagi..

misi pertama: Jalan-jalan Makan Angin Bersama Insan Tersayang
Abes je exam, terus meninggalkan univ 'tercinta' kejap...haha. Pantai Cherating tak seperti yg aku gambarkan..suasananya aman damai. terlalu romantik tuk dua orang..huhu. Pergi ramai2 mesti meriah. 4 hari berjalan-jalan di kuantan..destinasi seterusnya? kumpul duit banyak2 dulu..huhu..


misi kedua: Makan Durian!
Oh, yg ni siyes ngidam giler..sungguh jeles biler budak2 bilik depan makan durian. Bau semerbak kot. aku ni sabar jela..huhu. Nak cari durian da satu hal. huhu..Ingat senang? tak mo durian supermarket..heh. demand. Sepanjang jalan nak g Cherating, tak banyak pun gerai..Satu gerai da terlepas sebab teruja tengok pantai..huhu. Seb baik ad satu lagi gerai...durian tu sedapppp gilerrr..makan sambil menghayati suasana Cherating..harga RM15 sebiji. Nanges den. (~_~')

misi ketiga: Balik Rumah
3 bulan tak balik rumah, perasaan tak dapat dibendung lagi. Nekad balik umah walaupun cuti ujung minggu je. Dua hari tu memang aku isi sepenuhnya. Berbaloi2 balik..dapat tolong adik daftar kat uitm, packing barang..baru rasa macam seorang kakak...huhu. Dan yg paling penting, dapat makan homemade coklat kek puas2..haha..sempat je wat sebiji kek sebelum bertolak balik. 



misi keempat: Nur kasih
Sila serbu pawagam berdekatan! Citer tu siyes cedey n sweet sangat..huhu..

Penghargaan dan jutaan terima kasih wat Encik Hati, Encik Myvi and my family atas sokongan dan kasih sayang..  teman-teman yg teman bli tiket dan antar kat terminal..luv u so much, pakcik driver bas rahmat alam sebab boley sampai univ 'tercinta' dengan selamat..

Alhamdulillah..aku bersyukur di atas setiap nikmatMu ya Alllah... 

kembali menghabiskan masa 2 bulan ngan unit operation n PSM..Moga2 aku dapat manfaatkan masa yg terlampau panjang ni..adesss.

No comments: