Tuesday, September 24, 2013

Stress

Assalamualaikum..

Asal malam je stress..stress pikir nak pakai baju mana gi keje tuk esoknye.. T_T

Sekarang aku kena ucapkan salam perpisahan buat baju kurung tuk tempoh 4 bulan ni.. Semua baju kurung da tak muat. Tak muat kat pinggang kain..huhu.

Cara lainnye adalah beli jubah dan baju yg lebih besar dari saiz kita.. alkisahnya, aku da borong 3 pasang jubah masa kat perak aritu.. rm140 tuk 3 pasang.. Lebih kurang rm50 sepasang.. 2 jubah cotton dan 1 jubah lycra. Jubah cotton amat menguji keimanan aku bila iron, tak hilang kedutannya.. Sape-sape ada tips nak ilangkan kedutan seribu tu, share please.. Jubah ni sume ada satu persamaan..terlebih besar dengan saiz aku.. kalau besar kat perut aku tak kesah..ini sampai jatuh bahu.. kalau pakai gi keje kemungkinan moral down ari tu sehari..huhu. Kesimpulannya, 3 jubah tu akan tergantung sahaja. Tobago-tiba rasa nak balik umah mntak tolong umi alter balik semua baju tu..

Cara yg paling berkesan dengan beli baju maternity.. ini berdasarkan pengalaman. Stakat ni aku baru beli skirt dan seluar maternity. Tak de masalah.. Design die memang memudahkan bagi bakal-bakal ibu.. Tapi yang masalahnya.. harganya mahal bagi aku.. sehelai blouse maternity dah mencecah rm55 ke atas.. dress maternity kebayakannya rm100 keatas.. *sigh*  Dengan gaji aku yg ciput ni hanya mampu tengok jela.. huhu

Sabar jela bila akak kat opis suruh gi beli baju baru. Nampak sangat aku slalu pkai baju sama tiap-tiap minggu.. huhu.

2 comments:

FazierFawziey said...

jngn dok stress sgt naaa....sy dh nk knvo..meh2..nk bungo..hehehee...rndu awop mami to be dih..hehehe...smoga selamat n sihat2 skmo bebi n mami bebi

conangirlz said...

wahhhhh...nk jadi mummy dh ke???tahniah!!!!
moga sentiasa sampai bersalin..
im happy to hear that..
jaga kesihatan slaloo k :))
again congratz!!!