Thursday, March 14, 2013

Hatiku Hatimu

Salam..

Degupan jangtungku dua tiga hari ni tak sekata.. Kejap nebes terlebih-lebih, kejap ok.. Semua ni gara-gara intebiu. Aku memang cuak + nebes. Intebiu mana-mana pun sama. Bila la sumua ni nak berakhir..*sigh*
Nebes untuk dua event yang akan datang ni..dub dap dup dap.. Event pertama hari Jumaat ni, interview dekat Uptown Damansara. Admin Assistant je.. Namun begitu, agak susah jugak nak dapat. Dulu penah intebiu untuk position ni..diorang nak ambil degree management je..huhu

Event kedua part time receptionist untuk sehari kat Damansara Utama. Kedua-duanya diurus oleh Agensi Pekerjaan & Perundingcara Bright Prospect Sdn Bhd lepas gi intebiu hari tu. Sehari or dua hari lepas intebiu dengan agensi tu, diorang terus call offer intebiu dengan diorang punya client company. Memang la bagus, tapi aku ni lemah semangat banyak kali call masuk semua cakap english. Event kedua lagi nebes, sebab takde latihan ape-ape..hari isnin ni depan terus masuk keje. Dah sebulan lebih tak cakap english, hari isnin depan kena cakap full english. Waaaaaa..

Oleh kerana enzim-enzim nebes terlebih, aku dah tak dapat nak duk diam. Cara mengatasinya,
1- Mintak izin kuar umah..hehe 
2- Start kete
3- Parking kat mana-mana mall idaman hati (aku gi Tesco Extra, murah..hihi)
4- Ambil troli, window shopping, beli makanan yang anda suka (aku ambil pelbagai jenis roti & donut, chocholate & jajan)
5- Lepas bayar kat kaunter, gi beli nescafe ais..dan makan ngan roti.. 

Terus ilang nebes...nak lagi besh, bawa kawan-kawan skali. Sempurna!
Aku gi sorang-sorang sebab aku sorang je yang tak keje..huhu. Kalau rasa nebes lagi hari ni, ulang langkah 1-5 ^_^

2 comments:

ABU BAKAR @ BURN said...

aku cam pernah g interview kat company nama bright prospect tu, opis dier kt PJ ea... hmmmm...

Dyana said...

@ ABU BAKAR @ BURN : Yup..btul la tu.. =)